ZAŠTO SE BATERIJA NA TELEFONU BRZO PRAZNI

Da li i vaša baterija na telefonu jedva izdrži jedan dan?
Sa dolaskom novih Smart telefona, dobili smo i jednu manu, a to su baterije. Na starijim telefonima „ciglama“ imali smo baterije koje su mogle da traju danima, ali ti telefoni nisu toliko energije trošili kao ova tehnološka čuda.
Novi Smart telefoni koriste veliki broj aplikacija i konstantno obavljaju različite operacije. Ako se vaša baterija brzo prazni, onda obratite pažnju na sledeće stavke.

 

 
1. Pojačano svetlo na telefonu
Što više svetlosti se povećava, više baterije se troši. Zato podesite osvetljenost na svom telefonu u toj meri da ne utiče na vidljivost, a takođe omogućuje duže trajanje baterije.
2. Aplikacije koje koristite
Aplikacije koje koristite na telefonu mogu imati veći uticaj na potrošnju baterije za razliku od nekih drugih. Zato je najbolje da vidite koje aplikacije isprazne bateriju i zatvarajte ih ako nisu u upotrebi.
3. Obaveštenja
Verovali ili ne, stalna obaveštenja koja dobijate od Facebooka ili Instagrama mogu da utiču na brzo pražnjenje baterije. Isključite ih, jer ne morate da proveravate svoj telefon svakih 5 minuta.
4. Vibracija
Vibracija troši bateriju više, nego kada vaš telefon “ćuti” ili koristi zvuk. Koristite jednu od ove dve opcije, da ne bi morali da punite telefon svakog sata.
5. Ne isključujete wi-fi signal
Ako je vaš Wi-Fi uključen stalno, ne pitajte se zašto se baterija brzo prazni. Najbolje je da uključite Wi-Fi samo kada vam je zaista potreban.
6. Airplane Mode
Ako znate da ćete morati da koristite svoj telefon, a korišćenje ne zahteva slanje i primanja poruka i poziva, izaberite režim Airplane. To će sačuvati bateriju duže.
7. Automatsko ažuriranje aplikacije
Svako ko ima smart telefon zna da se neke aplikacije periodično ažuriraju, ali to takođe utiče na bateriju. Dakle, isključite ovu opciju da biste izbegli probleme sa trajanjem vaše baterije.
8. Pronalaženje lokacije
Ako je opcija da pronađe lokaciju na kojoj ste trenutno stalno uključena, to je još jedan razlog da se baterija brže prazni. Isključite ovu opciju u trenucima kada vam ne treba.
Uz ove trikove vaša baterija će trajati duže.
(Muskimagazin.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *